Monday 28 May 2018

Big Bear Lake, Los Angeles

Neata, neata

   Am inceput o alta saptamana, aici in UK e cald, cer senin si 24 de grade, abia astept sa ma tolanesc in gradina, sper sa fie un soare rabdator si sa ma astepte. Asa-i ca soarele schimba dispozitia oamenilor? 

   Saptamana trecuta am fost in Los Angeles, din nou, probabil merg acolo in fiecare luna si nu o spun intr-o nota pozitiva. Los Angeles este unul dintre orasele in care nu mi-ar placea sa locuiesc si nu sunt entuzismata sa zbor acolo, eu il vad ca pe un oras faimos in care ori reusesti sa joci la nivel mare, sa ai un palat in Hidden Hills ca si Kim Kardashian sau sa ai o stea pe Hollywood Walk of Fame ori stai la un colt de strada si cersesti. Cand am ajuns prima data in LA am fost socata sa vad cati "homeless" sunt la fiecare colt de strada. Nu reuseam sa inteleg cum orasul in care greii Hollywood-ului isi fac cuibul permite atat de multa mizerie sociala,  probabil pentru ca aurul straluceste mai tare printre gunoaie.

  Dar nu o sa transform acest articol intr-o paleta de cuvinte urate prin care sa imi exprim parerea personala asupra Los Angeles-ului ci o sa povestesc despre un loc bibelou care se gaseste la 2 ore distanta de LA in San Bernardino Mountains. 
   
   Ne-am trezit de dimineata, am luat micul dejun si am pornit la drum. Am inchiriat o masina prin compania Alamo ( foarte profesionali, recomand ), si dupa ce am traversat Los Angeles de la vest la est am ajuns in acest loc frumos numit Big Bear Lake care se gaseste la o inaltime de 2.060m si este un punct de plecare pentru toate acitvitatile sportive din zona. Locul este faimos datorita partiilor de schi si traselui serpuit de pe dealurile de jur imprejurul lacului. Vara sau cand temperaturile incep sa creasca aceleasi rute se folosesc pentru drumetii si biciclete de munte. Daca sunteti iubitori de sport si activitati in aer liber o sa iubiti acest loc. 
    Traseele sunt superbe, de lungimi diferite in functie de cat de mult timp aveti la dispozitie si de conditia fizica a fiecaruia. Noi am ales un traseu scurt din lipsa de timp si chiar si asa am reusit sa vedem iepuri salbatici, coioti, pasari de difrite forme si culori si multe veverite. La fiecare pas ai impresia ca esti privit sau ca e cineva care se misca langa tine.  Aerul proaspat, mirosul de brad, conurile de pin cazute si natura atat de vie te fac sa mergi incet si sa savurezi fiecare pas.

  Big Bear Lake este o bijuterie de satuc in care casele din lemn sunt asezate ca niste pietricele pe un colier scump.  Stateam pe o banca de la marginea lacului si nu reuseam sa-mi desprind ochii de la acea minunatie de priveliste care parea una desenata dintr-un basm. 

  In ultima vreme am petrecut mai mult timp in natura si ma simt mai bine ca niciodata. Ma simt mai conectata cu mine insami si cu ceilalti, nivelul zilnic de stress a scazut, am mai multa energie in special in a 2-a parte a zilei cand nivelul de energie incepe sa scada si cel mai important sunt mai fericita.  O sa o numesc terapie prin natura. Vi s-a intamplat sa aveti o zi proasta, un sentiment care va apasa pe suflet sau ganduri care nu va plac si nu reusiti sa le goniti? Mie mi se intampla si o plimbare sau alergare in parc ma face sa ma intorc la normal, sa scap de acele sentimente si ganduri.  Ma trezesc dupa Catina pasi in natura ca atentia mea este focusata pe un copac, o floare, o pasare, un fir de iarba sau de zgomote si simplul fapt ca imi contectez pasii cu pamantul ma incarca cu energie.

Cred ca am aflat ce vreau sa devin cand ma fac mare, sa cutreier dealuri, paduri si munti, ca sa sune fancy o sa o numesc, examinator si explorator de locuri in natura :)

















No comments:

Post a Comment

Ce am realizat până la 30 de ani

Mă apropii cu pași repezi de 30 de ani. Este primul prag din viață pe care chiar îl simt ca un prag. La 20 mă uităm doar înainte, acum mă ...